4 Mayıs 2024 Cumartesi

Haftanın Özeti 1 (29 Mayıs - 03 Mayıs)

   Haftanın özetini çıkarırken bir yandan da kritiğini yapmak belki de birer alışkanlık olur, muhasebe etmem de fayda sağlar. 

   Bu hafta başında iş yerinde bir arkadaşım ile Şef arasında tartışma yaşandı. Tartışma o derece şiddetliydi ki arkadaşın Servisi değişti. Değiştirildi. Tartışma konusu ise o kadar basit o kadar önemsiz ki. Belki de içlerinde birikmişlik vardı. Bir anda patladı. Sonra da zaten Amirler tartışmaya müdahale ettiler, fermanı açıkladılar. Herkes için hayırlı olsun.

   1 Mayıs sebebiyle haftanın ortasında tatil olduk. Böyle de olunca insan işe odaklanamıyor. Perşembe günü, sanki pazartesi gibiydi. Bir de teftiş olunacakmış. Çalışmalar misliyle arttı. Pazartesi başlıyor teftiş. Bakalım burada ilk teftiş sürecim nasıl olacak göreceğiz.

   İşçi Bayramında, ne yazıkki yine radikal örgütler işbaşı yaptı. Ve polise saldırdı. Halis duyguyla kutlamaya ya da anmaya giden insanları ayrı tutuyorum. Sonuçta anayasayada göre belli şartlarda herkes gösteri yapabilir. Ama işte bunu fırsat bilip araya girenler yüzünden hem kutlamalara katılanlar zan altında oluyor hem de polislerimiz bunlarla uğraşıyor.

   İki büyük partinin liderleri buluştu. Siyasetin yumuşaması açısından bu buluşma, görüşme büyük bir nimet. Keza herkes birbirini düşman görüyordu. Oysaki yok birbirimizden farkımız. Siyasetin de , tabanın da kucaklaşması gerekiyor. 

 Bu arada enflasyon oranı açıkladı. Bu konuda ne desem bilemiyorum. Bir yandan gıda fiyatları bir yandan maaş zamları bir yandan da kira artışları…Her biri ayrı ayrı sorun.

   Şimdi aklımda kalan haftanın gelişmeleri bunlardı. Haftaya neler olacak, neler başa denk gelecek göreceğiz ya da görmeyeceğiz.   



6 yorum:

  1. Perşembe günü işe dönüş benim için de zor oldu :) Bu seri çok iyi devam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen haftasında da 23 Nisan vardı. Bir yandan iyi oluyor ama pazartesi veya cuma olsa tadından yenmez :D

      Yazmayı seviyorum burada. Devam ederim umarım.

      Sil
  2. Perşembe'yi, Pazartesi gibi algıladı zihinlerimiz :)) Ben ezelden beri Çarşamba resmi tatil olsun isterim. 2 çalış, 1 yat, 2 çalış, 2 yat :))) Oh mis gibi :) iş verimi ve toplumca mutluluk seviyemiz kesinlikle artar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haftada dört iş günü kafi gerçekten. Hem gerek kamu gerekse özel sektör dört günü gayet kaldırır. :)

      Sil
  3. 1 Mayıs hepimizi çok etkiledi özellikle polisimizi ve gerçek işçilerimizi sökülen taşları yerlestirecek olanlar.. İşciler üzerinden nemalanlari kınıyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı zamanlar it izi at izine karışıyor. Bu da öyle bir zaman :/

      Sil